Sunday, November 27, 2011


Tuulen puhaltaessa räppänät vinkuen ja sateen piiskatessa ikkunaan sytytimme ensimmäisen adventtikynttilän. Liekin rauhallista lepatusta seuratessa unohtuu ulkona myrskyävä ilma, välillä vastapäisen talon remonttipressut havahduttavat todellisuuteen. Jouluista naposteltavaa, lukemista ja remonttia on sunnuntai pitänyt sisällään. Levosta käsin on hyvä lähteä vuoden kiireisimpiin viikkoihin.
Muutaman jouluruusun hankin lisää, minulla on tapana kiiren keskellä jutella kukkasille aamuin illoin...hassua...tiedän, mutta se rauhoittaa ;)

Kauniita adventin aikoja ja hyvää alkavaa viikkoa sinulle ystäväni!

<3 Marie

Wednesday, November 23, 2011



Tervehdys päiväänne. Sain taannoin pari tunnustusta ja haasteen johon lupasin palata. Haaste oli kertoa itsestäni kahdeksan asiaa ja vinkkejä kyselinkin teiltä. Kiitos avusta :)

1. Asumme yli 100-vuotta vanhassa kivitalossa, jolla on aika surullinen historia.  Toisen maailmansodan aikana suurin osa talosta tuhoutui pommikoneiden yllättäessä mereltä käsin.

2. Ensimmäisen ammattini opiskelin mielenterveys puolelle. Perheen hyvinvointi on minulle aina ollut tärkeä asia. Parisuhde, äidin jaksaminen perheessä sekä lastenkasvatus.

3. Teemme mieheni kanssa yhdessä vapaaehtoistyötä parisuhteiden parissa. Tällä hetkellä minusta on hyvä näin, kaksi paria silmiä ja korvia kuulevat ja näkevät enemmän. Työpareina voidaan helposti vaihtaa ajatuksia ja tukea toisiamme.

4. Visuaalisuus ja rakkaus sisustukseen on kulkenut aina elämässäni mukana ja siihen kouluttauduin myöhemmin. Työskentelen sisustuksen parissa tällä hetkellä vanhassa kiehtovassa kohteessa. 

5. Aika useasti yhdistän ensimmäisen ja toisen ammattini ;) Parisuhdetyö ja sisustussuunnittelu vie tien  perheeseen. Sisustaessa kotia tulee monesti katsottua myös sitä äidin jaksamista ja ottaa huomioon niitä arkea helpottavia asioita. Katselen sisustamista aika ihmisen näköisien ja kokoisien lasien läpi.

6. Meillä koti on rakennettu hyvinä päivinä, kestämään arjen haasteita ja kiireitä. Eli ollaan laitettu kokoon yhteiset haaveet ja tavoitteet. Meille koti on latautumisen paikka minne on ihana tulla ja rentoutua. Tilaa on perheen luovuudelle ja yhdessä ololle niin omassa porukassa kuin ystävienkin kera.

7. Koti syntyy vuosien saatossa. Kerroksellisuus ja esineiden tarinat ovat mielestäni rikkaus. Yhdistelen mielelläni vanhoja huonekaluja, tämän päivän taidetta ja käsityötä, modernien valaisimien kera aina sinne vanhoihin kiehtoviin esineisiin. Keräilen vanhoja astioita ja ruotsalaista keramiikkaa joten emme omista tiskinpesukonetta. Tekstiileissä pääosin pellavaa joten pyykinpesukin tuo pienen lisähaasteen :)

8. Vinkeissä oli vielä kysymys sopeutumisesta Suomeen (Helsinkiin) muutosta.  Tähän ei oikein lyhyesti eikä ytimekkäästi osaa vastata, mutta sanoisin että kyseessä on prosessi. Jossain vaiheessa kun asiaa on työstänyt läpi tulee päivään jolloin hyväksyy asian, sen jälkeen katselee asiaa vakaammalta pohjalta ja pystyy arvioimaan asiaa uudestaan :) Minun on sittenkin käynyt aika hyvin ;)

Yritin kirjoittaa niin lyhyesti kuin osasin ja ohitin tärkeitäkin asioita pintaa raapaisten. Onpa yllättävän haastavaa istuutua koneen ääreen ja alkaa kertomaan itsestään :) Mitään uutta ei varmaan ilmaantunut mitä en ennen ole blogissani maininnut, näillä eväillä tällä kertaa.

Kaksi ihanaa naista jotka antoivat tunnustuksensa ovat tämän postauksen takana. Kesakon Thilda jonka kanssa jaamme ihastuksen vanhoihin esineisiin ja Helmi Sucre' & Mignonne blogista jonka kanssa meillä sydän sykkii käsitöille. Kiitos teille ihanat <3

Työhuoneeni pöydällä istuu yksinäinen nainen joka märkään pyyhkeeseen ja muovipussiin kääriytyneenä odottelee aikaani muovaamiseen. Asennon hahmotelma alkaa olemaan valmis ja nyt pääsen työstämään muotoja esiin.

Antoisaa viikon jatkoa sinulle joka täällä piipahdat ja pidetään itsestämme sekä toisistamme huolta <3

Marie

Sunday, November 20, 2011


Tänään vieraili valo ja pakkanen. Riisipuuron hautuessa venyteltiin uuteen päivään. Samalla hain talvisempaa ja kohti joulua käyvää tunnelmaa kotiin.  Nautin kotihääräilystä ilman kiirettä.
 Senaatintorilta kajahti ensimmäiset joululaulut ilmaan. Tunnelma oli lämmin ja ilonen, huomasin sen tuovan kivan läikähdyksen sisimpääni. Joulun odotus alkoi <3

Kysymyksiä sateli, joten  vinkkiä tuohon edellisen päivityksen munatemperaan.  Rakkaalla lapsella on monta nimeä, eli tässä tapauksessa ohjetta. Meillä se toteutettiin seuraavasti; 1 osa kanamunia, 1 osa kylmäpuristettua pellavaöljyä ja 2 osaa vettä. Kanamunat rikottiin ja valutettiin siivilän kautta kulhoon, jotta maalista tulisi tasainen. Kanamunat sekoitettiin tasaiseksi seokseksi ja öljy lisättiin ohuena nauhana joukkoon, sekä  vesi viimeisenä öljyn tavoin. Pienen osan seosta otimme erilleen ja sekoitettiin pigmentit joukkoon ja sekoitimme takaisin alkuperäiseen seokseen. Lopputuloksen pitäisi olla paksumpaa kuin maito ja ohuempaa kuin piimä. Muista että maali on tuoretavaraa ;)  Itse käytin lopun maalin  taulupohjiin.

Kiitos vinkeistä ja kommenteista edelliseen päivitykseen :) Olette ihania!

Nenä kohti uutta viikkoa. Oikein hyvää ja antoisaa tulevaa viikkoa, jännitetään joko lumen on aika tulla :)

<3 Marie

Saturday, November 19, 2011

Vitriini valmistui


Poissa näkyvistä poissa mielestä sanonta ei onneksi päde blogilandiassa :) Monta kertaa on ajatukseni täällä käynyt. Tiivis kaksiviikkoinen takana parisuhteiden "hoitamisessa". Olen saanut olla ihanien ihmisten ja antoisien hetkien parissa. Muuten ei varmaan jaksaisikaan oman työn ohessa vapaaehtoistyötä tehdäkkään. Kiitollisin mielin vähän verkkaisempaan arkirytmiin.

Pimeys on tosiaan tullut taannoisen kellojen siirron sekä marraskuun taittuessa loppupuoliskolleen.
Pimeys tuokin valokuvaukseen miettimisen aihetta :) Toisaalta olen päättänyt että kuvissani saa näkyä vuodenaikojen eri valoisuudet.

Vitriinikin valmistui ja sai odottaa hetken jotta löysimme sopivan hetken kiinnitystä varten.
Ihana miesväkeni toteutti toivomukseni piirrustuksieni mukaan. Laskivat tarkoin lujuuslaskelmat, jotta keräilemäni astiat eivät tulisi rytinällä seinästä alas ;)
Toiveena vitriinin suhteen minulla oli seuraavat seikat;  eniten käyttämäni astiat mahtuisi siihen, jalaton versio seinään pultattuna, kehikko maalattuna munatemperalla ja ulkoasu määriteltynä oven mittojen mukaan (vanhan ikkunan).

Kehikon materiaaliksi valittiin vähäoksaista mäntylautaa. Mitat vitriiniin ovat 176 cm x 74 cm x 38 cm.

Seitsemän pultin varaan laskimme vitriinin kiinnityksen. Hakanen on viellä hakusessa, sellainen vitriiniin sopiva :) Jotkut ajatukset ja suunnitelmat saavat odottaa vuosia toteutuakseen...mutta eihän minulla ole kiire minnekkään.

Viikonloppu alkoi mukavasti postiluukusta tupsahtaneella kirjeellä. Kirje sisälsi rahalähetyksen ja kehoituksen kukkakimpun ostoon. Tämä  kultainen teko syrjäytti viikon väsymyksen ja sai sydämeni kuplimaan ilosta. Tänään siis olin kukkaostoksilla :)

Iloista viikonlopun jatkoa jokaiselle täällä piipahtaneelle! Minä istuudun ison teekupposen kera ihanien blogien ääreen :)

<3 Marie

ps. pari tunnustusta olen saanut joista ensikerralla lisää. Pyydänkin että auttakaa naista mäessä. Tuntuu että olen aika paljon itsestäni blogissani jo kertonut, nyt on mahdollisuus esittää toivomuksia aiheesta, mitä itsestäni kertoisin :)

Saturday, November 05, 2011


Lihapata on tänään porissut ja  yövieraiden tyynyt on pöyhitty. Leppoisaa yhdessäoloa ja katettu pöytä.
Tekeillä oleva kaappikin ehti saada pohjamaalin ylleen ja muutaman pellin verran leivottuja pikkuleipiä. Ei niitä ihan jouluisia, mutta tähtiä kumminkin :)

Kävelylenkki Hietaniemen hautausmaalla, kaunis paikka rauhoittumiseen. Omien läheisteni haudoille on pitkä matka. Isoveli, pikkusisko, isäni ja isovanhempani  on haudattuna Ruotsin puolella. Äiti ja veljeni perhe hoitavat kynttilät siellä  haudoille <3 Välimatka on opettanut viemään muistoa eteenpäin puhumalla. Kertoen seuraavalle sukupolvelle tarinoita ja muistoja rakkaista.

Sauna lämmitti kohmeiset sormet. Ulkona oli kuusi astetta ja kylmä tuuli. Ajatuksena illalle on valaa kynttilöitä joten steariinin pariin :)  Rauhaisaa viikonlopun jatkoa ja voikaa hyvin <3

Marie

Friday, November 04, 2011

HOME MADE

Aamu aukesi aurinkoisena. Viikonloppu edessä ja pieni kevennys sille :) Kelloja siirrettiin ja yöunet ovat olleet vilkkaita sekä kevyitä. Parisen yötä sitten olin unessa hankkinut itselleni työpaikan tupsutehtaasta. Kovin oli kiireinen hihna väsäillää tupsuja vanhasta pellavakankaasta. Niin paljon asia hymyilytti aamusella......että pakko oli kokeilla miten tämä elävässä elämässä toimisi ;) Pientä tuotekehittelyä projektini vielä vaatii. Kankaan säikeet ovat kivasti ottaneet  itselleen hyvän asennon, jokainen kierteellä johonkin suuntaan :)
Kaikkea sitä kokeileekin, mutta ei voi tietää ellei kokeile?  ;) Elämän pieniä iloja...

Hassutellen viikonloppuun :) Hymyä ja iloa päivääsi!

<3 Marie

ps. toivottavasti kyseessä ei ole enneuni ;)

Tuesday, November 01, 2011


Tulin huikkaamaan pikaisen tiistai tervehdyksen :)  Marraskuu ja iltojen pimeys alkoi. Iltoihin on varattuna kivoja pieniä puuhia ja ystävien tapaamista. Miesväkeni toivoi  joulumusiikkia ja glögiä, miten helppo nämä pyynnöt onkaan  toteuttaa ;) Onneksi muutama valoisa aamu on vielä tiedossa  ennen kaikkein pimeimpää aikaa. Aurinko on kivasti piristänyt sekä lämmittänyt päiviä ja näin talvitakki on onneksi vielä saanut rauhassa odotella kylmempiä päiviä.
Ompelukone on surissut hissukseen ja kangaspinot ovat pienentyneett kivasti. Tosin ompelu poikkesi kirjonnan puolelle,  innostuin kokeilemaan  uutta kirjonta tapaa. Leppoisaa puuhaa kun myötäilee ja seuraa kankaaseen tehtyä kudonnan aihetta. Kirjontatöitä on kiva yhdistellä ommeltaviin tuotteisiin ja näin saada töihin hiukan kolmiulotteisuutta.

Tunnelmallisia ja lämpimiä marraskuun päiviä toivotan jokaisen täällä vierailevan pesään :)

<3 marie