Sunday, May 30, 2010

Teeleipä



Kylläpäs viikonloppu hujahti ohitse. Neljän hengen perheenjäseninä ollaan olltu grillijuhlissa, pyöreitä täyttävän ystävän syntymäpäivillä, lavastuksien teossa, levynjulkistamis tilaisuudessa, puutarhassa , elokuvissa sekä suomenlinnaretkellä. Onneksi minun ei ole tarvinut olla kaikessa noissa tilanteissa :)
Mutta luulenpa että meillä jokaisella on perheessä tarinaa kerrottavana ennen viikonlopun päättymistä.
Odotankin nuorempaa poikaani kotiin niin perhe olisi täysilukuinen :) Odotellessa leivoin teeleivät ja ajattelin koota perheen juustolautasen ääreen nollaamaan päivän. Vielä viikon rutistus ja sitten odotettu kesäloma alkaa...on sitä jo kovasti odotettukin :) Puku on jo pukuvuokraamosta varattuna meidän peruskoulun päättävälle. Nenäliinapaketinkin olen jo varannut. Omatkin muistot tulvii mieleen kun lopetin peruskouluni. Minulla pääsi silloinkin kyyneleet, jokin aika elämästä loppui ja toinen alkoi.

Teeleipien ohje on helppo ja nopea;

4 dl vehnäjauhoja, 3 dl kaurahiutaleita, 1 1/4 rkl leivinjauhetta, 1 tl suolaa, 2 dl juustoraastetta, 100 g voita, 4 dl maitoa. Kuivat aineet sekaisin kera juustoraasteen. Sulatettu voi ja maito perään. Lusikoi leivinpaperin päälle 12 teeleipää. Uuni 225 asteeseen ja paistoaika uunista riippuen 10 minuuttia.

Ohje on kirjasta Leivonnaisten Helmiä.

Tsemppiä kaikille ensiviikkoon :)

Marie

Thursday, May 27, 2010

Keräilyä



Keräilyä tosiaan :) Järjestelin tavaroita sekä pyyhin pölyjä ja siitä ajatus lähti keräilyyn. Keräilen useita tuotteita huomasin sen tarkastellessa ympäristöäni. Tässä muutama esimerkki. Tukholmassa käydessäni tulee aina mukaan jokin käsintehty maljakko. Ajattelematon tapa mutta pakko uskoa kun aloin pohtimaan maljakoiden ostopaikkoja. Maljakoita on sitten sen verran että tänä kesänä ei tule Tukholmasta maljakkoa :) Toinen tuote joita minulle kerääntyy on jalalliset vadit. Pidän kattamisesta ja ruuan esillepanosta joten tarjoiluastioita kerääntyy myös. Oikeastaan aika noloa kun alkaa seuraamaan miten paljon tuotteita löytyy ja pidän itseäni vielä aika minimalistisena ja tarkkaan harkitsevana. No aina voi tarkastaa käyttäytymistään. Ajattelin että kesän juhlissa voisi toteuttaa vatipyramidin ja täyttää kulhot marjoin ja kukkasin.

Haluaisinkin kuulla että mitä te keräilette ? Keräilyssä on oma viehätyksensä, muistella tarinaa esineen hankinnasta. Meillä huonekaluillakin jokaisella on oma pitkä tarinansa :)

Loppuviikon rutistukset teille ihanaiset !
<3 Marie

Monday, May 24, 2010

Sateinen illta



Tänään on ollut sateinen illta joten turvauduttiin sadepäivän hääräilyyn. Laventelisydämiä valmistui vaatekaappeja raikastamaan. Isosta vanhasta pyyhkeestä tein lampunvarjostimen ja paloja jäi yli joten niistä sitten ompelin tuoksusydämiä.

Suklaapallot on olleet yksi perheen sadesuosikki  kun pojat olivat  pieniä. Ukkosilmalla yleensä tein pojille annoksen suklaapalloja. Rakennettiin sisätiloihin maja johon pääsivät eväineen retkelle.
Omassakin lapsuudessa on muistot suklaapalloista. Olen syntynyt Ruotsissa ja asunut siellä ensimmäiset 20 vuotta. Kotitaloustunnilla varmaan ensimmäinen asia jota tehdään...ja sitä ennen jokainen muksu on kokeillut niitä tehdä omalla reseptillään kotonaan :) Muistan itsekkin kun koti tyhjeni niin äkkiä keittiöön kaapeista etsimään sopivat ainekset ja seoksen tekoon .

Tässä seoksessa on : 100g voita, 1 dl sokeria, 1 rkl vanilijasokeria, 3 rkl kaakaota, 3 dl kaurahiutaleita, 3 rkl vahvaa kylmää kahvia. ( Pienille lapsille voi kahvin sijaan laittaa 3 rkl kermaa ). Kaikki ainekset sekaisin ja palloja pyörittelemään. Päälle voi laittaa nomparellejä, kookoshiutaleita jne. jne.

Vuodet ovat vierineet ja edelleen suklaapallot maistuvat sadesäällä :)


Mukavaa alkanutta viikkoa!
Kiitos ihanista kommenteista ja tervetuloa uusille seuraajille!

<3 Marie

Saturday, May 22, 2010




Nyt se luvattu ukonilma sitten alkoi. Koko päivän on aurinko paistanut ja on saanut nauttia lämmöstä.
Aamu meni siivoillessa josta nautin kovastikkin. Kesäisin avaan ikkunoita ja kuuntelen jotain mielekästä musiikkia hääräillessäni. Olemme perheessä jo vuosia sitten löytäneet kivan tasapainon siivouksien kanssa. Monen monta vuotta parisuhdetyötä tehneenä olen huomannut että siivous nostattaa monen moisia tunteita ja on aika raskaana haasteena arjessa.Perherauha voi olla tipotiessään.
Meillä olemme oppineet jakamaan työt. Oikeastaan alun alkaen keskustelimme siitä mitä kumpikin meistä siivoamisella käsitti. Huomattiin että ajateltiin hieman erinlailla. Minulle siivous on puhtautta ja miehelleni se taas oli järjestystä. Hieman tietysti karrikoiden mutta siitä oli hyvä lähteä liikkeelle.
Nykyään jokaisella perheessämme on ne lempityöt jotka tekee. Vaikkakin minulla on kodinhoidossa päävastuu niin asioita tehdään paljon yhdessä. Ollaan huomattu että arjen keskellä on helppo osoittaa välittämistä ja rakkautta tekemällä niitä pieniä juttuja minkä tietää toisen arvostavan. Jälkikasvukin on ihanasti oppinut sen ja arvostaa sitä kovasti.
Ilman työtä ja vaivaa ei kitkattomaan arkeen pääse siinä joutuu itse tarkastelemaan asenteitaan ja muuttumaan ja sallia se myös toiselle.

Napsasin pari kuvaa aamulla; ylin on eteisestä. Käsi on malli omasta kädestäni. Vasen käsi oli mallina joten työ piti tehdä yhdellä kädellä.
Alempi kuva on keittiön ikkunalta. Tablettina käytän vanhoista pöytäliinoista ompelemia paloja.
Liinoissa jos sattuuu olemaan tahroja jotka ei poistu pesussa tai on reikiintynyt saa tällä tapaa uuden elämän. Vanha pellava kun on niin paljon laadukkaanpaa ja kauniimpaa kuin tänä päivänä tehty.
Tekstiilejä olen löytänyt paljon fasaanista mm  Dora Jungin suunnittelemia tekstiilejä olen sieltä löytänyt pilkka hintaan. Dora Jung eli 1906-1980 ja oli merkittävä tekstiilitaiteilija, suunnitteli useita eri malleja Tampellalle. Toki olen siellä löytänyt monen monen muunkin henkilön töitä.

Tunnustustuksen jakamiseen tarviten perheen atk tukihenkilöä ;) Ei meinaan totellut niitä paria keinoa joita olen oppinut.

Toivotan teille oikein mukavia kesäpäiviä ja kaunis kiitos kommenteista.
<3 marie

Thursday, May 20, 2010

Kesäillta



Hei Ystävät <3
Kiitos ihanista kommenteista. Nyt on ollut vähän kiirus etten ole ehtinyt vastaamaan, mieleessä toki olette olleet :) Tänään oli 13 tuntinen työpäivä ja vähän jo väsyttikin töiden loputtua. Minulla oli kamera mukana kun kävelin kotiini, oli ihana kuvata merta ja veneitä. Merenrantaa pitkin kävellessä päivän tapahtumat huuhtoutui merituulessa pois ja alkoi poikimaan ajatusta ihanasta kesäillasta. Kipikapi kotiin teet keittämään termariin. Rautalankaa ja tuikkukupposet mukaan ja meren ääreen istumaan. Ripustelin kukkaisille oksille kynttilät roikkumaan. Siinä istuessa leputtelin jalkojani. Arvatkaapa mitä...minäpä kerron puun toisella puolella (pusikon) istui kolme moottoripyörä poliisia :) Eikö olekkin ihana tietää että meidän poliiseilla on tilaa kauneudelle ja toisaalta taisi kertoa myös että Helsingissä kaikki hyvin. Siinä sitä sitten turvallisen oloisena kuopukseni kanssa nautittiin kesäillasta.
Nyt odottelen puolisoani töistä kotiin tulevaksi tee on keitetty ja haudutettu...poimin yhden oksan puusta maljakkoon.Puolustuksekseni kerron että oksa lepäsi nurmikkoa vasten. Nyt saa sitten miehenikin nauttia iltapalapöydässä ja rupatella päivän tapahtumat. Ollaan opittu että pitkien työpäivien jälkeen se on paras tapa saada unenpäästä kiinni nopeasti.

Tullessani kotiin pitkän työpäivän jälkeen huomasin että ihana Anu Sinkkisngosta oli antanut tunnustuksen :) Lukiessani tekstiä tunsin kun puna nousi poskilleni ja sitten tuli nauru ja kupliva ilo.
Miten ihania onkaan blogiystävät. Parasta blogin pitämisessä on vuorovaikutus. Se rikkaus jonka jokainen tuo tullessaan pitämällä blogiaan :) Tunnustuksen jaan eteenpäin seuraavassa postauksessa.
Haluan myös toivottaa uudet seuraajat tervetulleeksi!
Mukavaa loppuviikkoa!

<3 Marie

Tuesday, May 18, 2010

Raparperi




Kesän ensimmäiset raparperit. Ihana kun raparperiä on nyt saatavilla :) Keitin heti pienen annoksen sosetta. Seuraksi kauramuru seosta ja vatkattua flora vanillaa. ! 10 minuuttia ja kaikki on valmista.
Laitoin 3/4 dl sokeria ja 4 rkl vettä  kiehumaan ja sitten 4 raparperin vartta perään ja kävin koluamassa pakastinta ja sieltä löytyi muutama mansikka sekaan :) Kaikkiaan keitin 7 minuuttia.

Muruseosta varten nokare voita ja kourallinen fariinisokeria pannulle sulamaan ja joukkoon pari juomalasillista kaurahiutaleita anna ruskistua ja kuivahtaa. Vaahdota 1 paketti vanillaa. Soseen ja muruseoksen jähdyttyä kokoa kerroksittain lasiin. Laitoin ruokailun ajaksi annosmaljat jääkaappiin.

Jääkiekon merkeissä meillä iltaa vietetään tai pikemminkin miesväki :) Äänistä päätellen ei Suomi vielä ole onnistunut maalia tekemään ;) Saankin omaa aikaa tuon tuosta nyt lätkäkautena.

Kiitos kaikista ihanista kommenteista ja tervetuloa uusille seuraajille ! Olette ihania kun jaksatte käydä kurkkaamassa :)

Paljon aurinkoa ja iloa arkeenne!

<3 Marie

Saturday, May 15, 2010

Kirsikkapuu


Tänään on vietetty aikaa ulkona nautiskellen. Ihanasti teepaikaksi löydettiin kukkiva kirsikkapuu.
Yksinään näyttää puu kaupungissa kukkivan :)
Nyt ei malta paljoa sisällä olla ja kävinkin eilen ostamassa pokkareita kesä lukemiseksi. Mukaan tuli mm Anna Gavaldan kirja suomalaista nimeä en tiedä mutta ruotsinkielinen versi on Lyckan är en sällsam fågel. Anna kuuluu lempi kirjailijoihin hänen kirjansa tempaa niin mukavasti mukaansa. Kimpassa oli ihana kirja eläydyin sinne tosissani lukiessani sitä ja tein sen suuren virheen että katsoin elokuvan. Sitä ei olisi pitänyt tehdät kaikki ne upeat kohdat joihin olin imeytynyt mukaan ja piirtänyt hetket silmieni eteen oli jätetty pois elokuvasta.
Näinhän siinä useinmiten käy...mutta nyt viisastuneena tulevaisuudessa pysyn erossa :)

Näillä kirsikankukkasilla haluan toivottaa kaikille ihanaa viikonlopun jatkoa <3

Marie

Thursday, May 13, 2010

Frukost vid havet * Meriaamiainen



Oltiin tänään ystävien kanssa merenrannassa aamiaisella. Aurinko paistoi ja mittari näytti 17 astetta...ihanaa kesä on tulossa!
Tänään niin kuin monesti muulloinkin mietin että miten ihanaa että on ystäviä. Pohtia yhdessä elämää, nauraa asioille ja jakaa unelmiaan :)
Grillailtiin makkaroita ja vaahtokarkkeja. Toki jotain terveellistäkin oli syötävänä ;) Fetasalaatti ja hedelmäsalaatti kulhot olivat mukana ja miten teen kanssa maistuikaan tuore pulla.
Mukava helatorstai takana ja mieli niin kiitollisena :)


Idag hade vi frukost vid havet tillsammans med några vänner. Soligt och 17 grader varmt - härligt, snart är sommaren här! Vet ni, det är underbart att ha vänner - att få skratta tillsammans och prata om allt mellan himmel och jord.
Vi grillade korv och marshmallows. Dessutom hade vi tagit med oss två skålar, en fylld med fetasallad och den andra med fruktsallad - nyttigt och hälsosamt ;) Och vad vore frukost utan en kopp te och nybakat kanelbulle!
Tacksam för dagen - Kristi himmelfärds dagen :)

Perjantairutistus kaikille!

Kram

<3 Marie

Sunday, May 09, 2010

Päivä valkovuokkojen kera


Äitienpäivää vietetty ja ihmetelty että kyllä ne vuodet äkkiä kiitää eteenpäin. Nuorukaiseni on ohittanut minut pituudeltaan. Katsovat äitiään alaspäin ja mukavasti kaappaavat kainaloonsa ohimennen :) Luonnossakin ehdin tänään viettää aikaa ja ihastella kevään merkkejä. Valkovuokot koristelee kotiamme suloisesti näin äitienpäivänä. Tästä on hyvä aloittaa uusi viikko ja miettiä tulevaisuuttaan ja uusia haasteita syksyyn...niitäkin päätöksiä pitää jo alkaa pohtimaan koska tunnetusti aika menee nopeasti eteenpäin :)

Sain ihanan tunnustuksen Sort of pink blogista. Kiitos !



Mietin ensin etten laita eteenpäin tunnustuksen ketjua koska istuessani ja pohtiessani tehtävä tuntui liian hankalalta. Moneen moneen niin mukavaan blogiin olen törmännyt. Blogimaailmassa arvostan eniten vuorovaikutusta, lähimmäisyyttä ja rehtiä meininkiä :) Päätin jakaa kuitenkin eteenpäin etten olisi hyvän tulppana.

Kiitos kun jaksatte piristää niin iloisilla blogeillanne!
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!
<3 Marie

Saturday, May 08, 2010

Orvokki


Tänään olen jatkanut kevätsiivousta ja ajatukset on ollut tulevassa äitienpäivässä.
Päivä on yksi elämän makuisimmista. Pitää sisällään iloa, kiitollisuutta, odotusta, surua, kiukkua, häpeää, kaipausta, ikävää jne. jne.

Oma suhtautuminen äitienpäivään on syvä kiitollisuus tietäen etten ole tehnyt mitään ansaitakseni sitä. Ajatus siivotessa on ollut naisten luona joiden elämään olen vuosien varrella saanut tutustua parisuhde työn kautta. Lapsettomuuden tuskaan ja kipuun. Niihin keskusteluihin ja tuskaan joihin ei yksinkertaisesti ole sanoja jopa hengittäminen tuntuu suurelta noissa hetkissä. Tietäen myös että tällaisena päivänä
muuttuu ympäristö suureksi haasteeksi törmätessään aiheeseen joka puolelta.
Olen saanut tutustua uskomattomiin naisiin jotka ovat säilyttäneet sydämensä kriisin keskellä <3 Kunnioitan heitä suuresti.

Elämässäni olen saanut seurata lapsensa menettäneen tuskaa. Rakkaan Äitini elämää
kun pieni sisaremme kuoli. Aikuisena olen palannut noihin vuosiin ja nähnyt vahvan naisen kamppailun surussa. Miten moni värinen voikaan äitienpäivä olla iloiten lapsista, lapsenlapsista ja kurkistaen omaan sydämmen sopukkaan missä on suru mitä harva näkee. Äitini olet suurenmoinen nainen !

Paljon paljon muita ajatuksia ja kohtaloita mahtuu äitiyteen niin ilon kuin surunkin kyyneleitä.

Elämän makuinen päivä. Halaukset jokaiselle naiselle Äitienpäivään oman tarinanne kanssa <3

Marie

Wednesday, May 05, 2010

Ikkunan pesua


Kadut on pesty joten ikkunanpesun voi aloittaa. Ikkunan pesussa on se palkitseva puoli että ikään kuin toisi avaruutta ja raikkautta tilaan. Vieraskorea en näyttänyt olevan kun tuli napsastua kuvat ennen pesua :) Ylimmässä kuvassa on suklaamunien muotit....miten ovatkaan ennen keksineet niin kivat välineet jokaista työtehtävää varten.
Servettipino minulla on aina ikkunalaudalla että aterioimaan ryhtyessä ne saa nopeasti laitettua esiin.
Alimmassa kuvassa näkyy meidän vanha ruotsalainen taittopöytä mikä odottaa kunnostusta kuuluu näihin kesä projekteihin.
Tässä pieni otos meidän elämästä ikkunalaudan äärellä :)

Kiitos kaikesta ihanasta palautteesta jota olette antaneet niin kommenteissa kuin suullisestikkin. Sekä lämpimästi tervetuloa uudet seuraajat!

Ihanaa loppuviikon alkua teille ihanat!
<3

Sunday, May 02, 2010

Hedelmähyve


Vappu meni pian ohitse ja uusi viikko kynnyksellä. Tänään ollaan lepäilty ja vähän ulkoiltu. Kävelylle lähtiessä merellä oli sankka sumu niin ettei vastarantaa näkynyt. Onneksi matkalla selkiinty ja aurinkokin pääsi lämmittämään.
Jälkiruuaksi leivottiin tänään Hedelmähyvettä. Minun ohjekirjassani ohje kulkee nimellä
Sannan piiras :)
Katsokaas minulla on semmoinen tapa että jos saan jonkun ohjeen ystävältäni niin nimeän sen jollain tavalla hänen mukaan. Näin historia kulkee mukana ohjekirjassakin. Tämä ohje on kulkenut jo pitkään mukana muuttaessani lapsuudenkodista 18 vuotiaana tämä ohje oli mm mukanani.
 Hymyillen huomaan että omat nuorukaiseni ovat ottaneet ohjeet omikseen ja kenties... kenties löytyy heidän ohjevihostaan omaa kotia laittaessaan.
Ohje on hyvin helppo tehdä ja aineetkin on yleensä kaapissa.

Sannan hedelmähyve

175g  sulatettua voita
3 dl    vehnäjauhoja
1 dl    sokeria
1 tls   leivinjauhetta

Aineet sekoitetaan ihan yksinkertaisesti yhteen. Piirakkavuoka voidellaan ja persikanpuolikkaat asetetaan vuokaan kuoppa puoli ylöspäin. Jokainen puolikas peitetään taikinalla erikseen jolloin tarjottaessa on helppo ottaa lusikalla puolikas lautaselle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Myös päärynänpuolikkaat on suosittuja meidän perheessä. Tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.

Vapun tienoilla en olekkaan käynyt blogeissa mutta nyt lähden lukemaan ja katsomaan mitä sinne kuuluu :)

<3 Marie